Bijbaan als pizzabezorger

Elke dag opnieuw gaan mensen, jong en oud, op zoek naar mogelijkheden om wat extra geld te verdienen. Eén van de meest toegankelijke bijbaantjes die er bestaan is het werk van pizza koerier. Bekende pizza’s zoals bijvoorbeeld Dominos Pizza en New York Pizza hebben allen koeriers in dienst die de pizza’s tot bij de mensen brengen. Voor veel jongeren is dit het leukste bijbaantje dat ze zich kunnen dromen. Niet alleen kunnen ze namelijk lekker met de brommer rondrijden, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze met een beetje geluk wat fooi kunnen ontvangen van klanten. Wil jij ook graag ontdekken wat een bijbaan als pizzabezorger mogelijks zo interessant maakt? Lees dan vooral snel verder!

Wat is de taak van een pizzabezorger?

De belangrijkste taak van een pizzakoerier of een pizzabezorger bestaat er in om de pizza’s (of eventueel de andere lekkernijen) van de keuken tot bij de klant te brengen. Eigenlijk ben jij dus het gezicht van het bedrijf waarvoor je werkt. Veel mensen bestellen online of via de telefoon hun pizza waardoor jij de enige persoon bent van de pizzeria die ze te zien krijgen. Goede sociale vaardigheden hebben blijkt dan ook in de praktijk steeds vaker een absolute pre te zijn voor deze baan. Denk ook niet dat het zomaar bezorgen van de pizza’s je enige taak is, want dat is niet juist.

1.) Pizza’s bezorgen

Natuurlijk is het zo dat je belangrijkste opdracht is om de pizza’s zo snel mogelijk bij de klanten thuis afgeleverd te krijgen. Het eten wordt in een zogenaamde hotbag geplaatst waardoor ze haar warmte niet snel verliest. Vaak is het zo dat er niet één, maar wel meerdere adressen in één keer aangedaan dienen te worden. Zo blijft het rijden voor de pizzeria lucratief en kan jij in bijvoorbeeld één enkele ronde een mooie fooi opstrijken.

2.) Het plannen van de beste route

Van pizzabezorgers wordt stiekem uiteraard wel verwacht dat ze goed de stad kennen waarin ze werken. Het spreekt immers voor zich dat je bij voorkeur zo snel mogelijk naar een bepaalde plaats moet zien te rijden. Doorgaans verschijnen de adressen op het scherm in de winkel samen met de tijden waarop de bestelling zijn geplaatst. Dit betekent dat je als pizzabezorger snel een route moet zien uit te stippelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de klanten en voor de pizzeria waarvoor je werkt, maar ook voor jezelf. Hoe meer pizza’s je kan bezorgen, des te meer fooien je kan opstrijken.

3.) Eventuele extra taken

Of je al dan niet rekening moet houden met extra taken is een beetje afhankelijk van de zaak waarvoor je werkt en de shift die je toegekend hebt gekregen. Moet je bijvoorbeeld op een bepaalde dag tot sluitingstijd werken? In dat geval bestaat de kans dat je nog moet helpen met het schoonmaken van de zaak. Bovendien is het mogelijk dat je ook een handje moet helpen bij het doen van de afwas. Hou er tijdens het tanken van de brommer rekening mee dat je altijd het bewijsje van de tankbeurt bij moet houden. Dit moet je immers overhandigen aan je werkgever. Let op, de minimumleeftijd die geldt voor een bijbaan als pizzabezorger is 16 jaar. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat je over een geldig (brommer)rijbewijs dient te beschikken.

Wat zijn de voordelen van een bijbaan als pizzabezorger?

Aan een bijbaan als pizzabezorger zijn menig aantal interessante voordelen verbonden. Het is dan ook zeker niet voor niets dat dit sinds jaar en dag één van de meest populaire bijbaantjes is die er bestaan. De voordelen waar je als pizzabezorger op kan rekenen zijn in ieder geval de volgende:

  • Je hebt een baan met leeftijdsgenoten als collega’s;
  • Je kan potentieel heel mooie fooien ontvangen;
  • Er is sprake van een lekker flexibele werkplek;
  • Je werkt vooral buiten in de open lucht;
  • Je kan rekenen op heel wat vrijheid;
  • Het is veelal zo dat je lekker flexibele werkuren hebt;

Het spreekt voor zich dat vooral de fooien die je kan ontvangen in de praktijk een belangrijke reden kunnen zijn om te kiezen voor dit type bijbaantje. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet altijd even grote fooien zal ontvangen. Dit heb je ook wel een beetje zelf in de hand. Hoe sneller je een pizza kan afleveren (die uiteraard nog lekker warm is), des te meer fooi je veelal kan verwachten.

Zijn er ook nadelen aan dit type van bijbaan verbonden?

Eigenlijk zijn er niet echt veel nadelen verbonden aan een bijbaan als pizzabezorger. In principe moet je er alleen rekening mee houden dat je ook bij slechte weersomstandigheden buiten moet. Daar staat echter tegenover dat je tijdens het voorjaar en de zomermaanden misschien wel het mooiste bijbaantje hebt van allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *