Bijbaan in een supermarkt

Voor heel wat mensen die op zoek zijn naar een bijbaantje wordt er daarvoor gekeken in de richting van een supermarkt. Dit geldt niet in het minst voor jongeren. Heel wat 15- en 16-jarigen gaan elk jaar opnieuw aan de slag in een supermarkt. Zij zien er een eenvoudige mogelijkheid in om wat extra geld te verdienen terwijl ze voor de supermarkt voordelige werkkrachten zijn. Het spreekt evenwel voor zich dat ook oudere mensen in de supermarkt kunnen bijklussen. In elke supermarkt zijn er in ieder geval verschillende functies in te vullen. Voor mensen met een bijbaan zijn de meest voor de hand liggende opties echter kassière en vakkenvuller. Wil je graag carrière maken in een supermarkt? Dan is dat mogelijk als afdelingsleider. Zou jij ook graag alles willen ontdekken over de mogelijkheden en de voordelen die zijn verbonden aan een bijbaan in een supermarkt? Lees dan vooral snel verder!

Een bijbaantje hebben in een supermarkt

Ondanks het feit dat mensen van alle leeftijden een bijbaantje kunnen hebben bij een supermarkt is het in de praktijk zo dat de voorkeur van de supermarkten toch eerder uitgaat naar scholieren van 15 of 16 jaar oud. Deze werkkrachten zijn voor supermarkten namelijk vrij goedkoop. Zij ontvangen twee à drie tijdelijke contracten. Na afloop van deze contracten zijn ze te duur geworden waardoor hun contract niet meer wordt verlengd en er op zoek wordt gegaan naar andere werkkrachten. Dit zorgt er voor dat het vinden van een bijbaantje bij een supermarkt zoals bijvoorbeeld Jumbo, de Aldi, Lidl of Albert Heijn in de praktijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, in tegendeel.

Een bijbaantje als vakkenvuller

Voor een bijbaantje als vakkenvuller in een supermarkt wordt er ook wel eens gesproken over een “vulploegmedewerker”. Het vullen van supermarktschappen lijkt in eerste instantie vrij eenvoudig te zijn, maar er gaat wel degelijk een belangrijke strategie achter schuil. Deze strategie is gebaseerd op het zogenaamde FIFO-principe, het “First in Frist Out” principe. Producten die langer in de winkelrekken staan moeten dus naar voor worden geplaatst waardoor ze sneller kunnen verkopen. Dit is nodig omwille van de vaak beperkte houdbaarheidsdatum.

Wat moet je doen als vakkenvuller?

Als vakkenvuller heb je verschillende taken binnen de supermarkt. Zo moet je natuurlijk de schappen in de winkel of supermarkt vullen, maar daarnaast moet je ook de klanten helpen met vragen. Bovendien is ook het oplezen van de cijfercodes vereist bij de kassa wanneer de streepjescode ontbreekt. Ook het helpen uitladen van de vrachtwagenlevering behoort in de praktijk doorgaans tot het takenpakket van de vakkenvuller.

Een bijbaantje als kassière of kassamedewerker

Een tweede type bijbaantje in een supermarkt is deze van kassière of kassamedewerker. Een kassière bedient uiteraard zoals de naam reeds laat vermoeden de kassa die is terug te vinden in winkels en supermarkten. Voor het merendeel van de kassa’s geldt tegenwoordig dat ze zijn voorzien van een automatische rekenmachine en streepjescodescan. Omwille van deze reden is het tegenwoordig veel minder noodzakelijk om een rekenwonder te zijn als kassamedewerker. Het werk van een kassamedewerker bestaat dan ook hoofdzakelijk uit het scannen van producten en het bijhouden van de kassa.

Wat moet je doen als kassamedewerker?

Als kassamedewerker is je belangrijkste taak dus om producten te scannen zodat mensen hun aankopen kunnen afrekenen. Bovendien moet je uiteraard in staat zijn om wisselgeld terug te geven wanneer de klant cash heeft betaald. Ook het beantwoorden van vragen van klanten behoort steevast tot het takenpakket van de kassamedewerker.

Wat zijn de voordelen van een bijbaan in een supermarkt?

Een bijbaan in een supermarkt is voor veel mensen een logische keuze. Dit geldt niet in het minst voor jongeren. Niet alleen is de verloning die je ontvangt bij een dergelijk bijbaantje meer dan degelijk, daarnaast is het ook nog eens zo dat je ook kan rekenen op menig aantal andere extra voordelen. Enkele voordelen van een bijbaan in een supermarkt zijn dan ook:

  1. Je kan vaak rekenen op geweldig leuke collega’s;
  2. Er zijn flexibele uren waardoor je niet altijd hetzelfde werkschema hebt;
  3. Er kan vaak worden afgewisseld tussen de baan van vakkenvuller en kassamedewerker;

Naast bovenstaande is het zo dat een bijbaan in een supermarkt eigenlijk voor iedereen tot de mogelijkheden behoort. Je hoeft er niet voor over een specifieke kennis te beschikken en bovendien vereist dit werk ook geen grote mentale of fysieke inspanningen. Ben jij dus met andere woorden nog op zoek naar een leuke bijverdienste en wil je graag aan de slag kunnen gaan in een fijne omgeving met leuke collega’s? In dat geval zal de keuze voor een bijbaantje in een supermarkt voor jou wellicht al snel zijn gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *